Sluta agera köttkränkt

Du som är köttätare (precis som jag) behöver inte bli låtsaskränkt över förslaget köttskatt. Du vet ju att din (och min) livsstil inte är hållbar i längden. Du VET ju det. Ändå ska du skrika högt och beklaga dig och kommentera överallt om att ingen minsann ska få röra ditt kött. Precis samma skygglappsbeteende som vapenanhängarna har i USA.

Ja, jag äter också kött, mest av gammal vana faktiskt. Men bara för att något är en gammal vana betyder det inte att det är rätt (Lex varenda förtryck i världshistorien någonsin). Sen är det en extrem skillnad på kött och kött också, men det perspektivet försvinner ofta i debatten.

Jag har redan tidigare skrivit om mitt mål att äta mer veggie under 2013. Det betyder inte att jag valt sida antingen för eller emot köttägare/veggies. Det handlar inte om allt eller inget, det handlar om att göra så gott man kan.

We’re in this together people.

Kött

Publicerat av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.

5 svar på ”Sluta agera köttkränkt”

 1. Problemet är att en generell köttskatt drabbar småskaliga producenter hårt. Redan nu är det tufft för den som i första hand vill värna om god djurhållning och fodra utan kraftfoderdrivning, konstgödslade vallar och bevara naturbetesmark .
  Köttskatt leder bara till större mängder billigt, troligen importerat kött från producenter som bara kan knö i ett par djur till utan att kalkylen havererar

 2. Klokt inlägg med klok ambition.
  Håller helt med.
  Ska också försöka dra ned på kött-ätandet och öka det vegitariska samt mängden kyckling.

 3. Intressant vinkling, tangerar mina egna tankar. Debatten behövdes, synd bara att fokus blev på ”skatt” och på ”rädda vårt kött”. Det är lite som att folk vill k-märka köttätandet eller se det som en mänsklig rättighet. Jag vill bara sucka och säga att lokalproducerade ekologiska rotfrukter inte bits.

 4. Bra där, Fredrik.

  Jag skulle också vilja tillägga att vegetarisk kost — oavsett om den är permanent eller begränsad till vissa dagar i veckan — inte behöver vara det straff det ibland framläggs som. Vegetarisk mat är mer än ”vanlig mat minus kött”. Det kan faktiskt vara riktigt överjävligt gott! 🙂

  För inspiration rekommenderar jag ett besök på några av de många vegomat-bloggarna som finns:
  http://www.vegokoll.se/recept
  http://vegoriket.se/
  http://veganmage.se/

 5. Pingback: kött | mymlan

Kommentarer inaktiverade.