Svensk toppdesigner går från Facebook till Dropbox

Rasmus Andersson är inte bara mannen bakom den ursprungliga Spotify-designen och logotypen. Efter flytten till San Francisco våren 2011 har han varit produktdesigner på Facebook med fokus på mobila enheter. Nu har han rekryterats av Dropbox och kommer att ansluta till bolagets 250-personersteam inom kort.

”At Dropbox I’m going to work hard to make all our lives better. Remove friction from technical details in our modern daily lives, and relieve us from worrying about our “stuff” — from quick snapshots and hasty notes to precious memories.” skriver Rasmus Andersson på sin blogg.

Det kan vara så att Rasmus är en av de skarpaste svenska designers som finns där ute just nu. Miriam Olsson Jeffery träffade honom på Facebook i slutet av 2011 och skrev sedan det här reportaget.