Ett Värvet för webbranschen

”Jag ser vad du försöker göra här. Vara ung och snygg och ska göra mig gammal och fet och peta bort mig från podcastintervjuar-tronen. Jag känner mig kraftigt hotad. Det där tricket går jag inte på. Vad var frågan? Om jag vill ha en bulle till?” – Kristoffer Triumf.

”Jag ser vad du försöker göra här. Vara ung och snygg och ska göra mig gammal och fet och peta bort mig från podcastintervjuar-tronen. Jag känner mig kraftigt hotad. Det där tricket går jag inte på. Vad var frågan? Om jag vill ha en bulle till?” – Kristoffer Triumf i Lina möter.

Ovanstående citat är hämtat från podcasten Lina möter som ges ut av Internetworld och produceras av Lina Areblad. I det senaste avsnittet intervjuar hon Kristoffer Triumf, mannen bakom Värvet, som antagligen är Sveriges mest populära podcast just nu. Tidigare har hon bland annat intervjuat Nina Åkestam och Anton Johansson.

Lina Areblad
Lina Areblad

När Internetworld lanserade podcasten med Lina Areblad bakom spakarna ska jag villigt erkänna att jag tänkte ”Attans också, varför frågade inte Internetworld om jag ville göra en podd åt dem. Jag har ju ändå poddat med Maktministeriet i 1,5 år och jobbat länge med Internetworld i olika sammanhang”. Men sedan lyssnade jag och blev direkt imponerad av Linas intervjuteknik och anslag. Hon har förmågan att driva sina intervjuer på ett tydligt sätt trots en ganska minimalistisk intervjuteknik. Hon ställer följdfrågor där såna som jag antagligen bara jäktat vidare i samtalet och hon vågar vänta ut tystnaden efter en fråga. Det här märks i intervjun med Kristoffer Triumf som enligt mig också har en väldigt bra och effektiv intervjuteknik i Värvet. En metod där gästen får stort utrymme och tystnaden ibland får tala, i brist på bättre liknelse. Du som lyssnat på Värvet vet vad det handlar om. (För kännedom var det var Lina själv som pitchade idén om en podcast för Internetworld.)

Lina möter är rekommenderad lyssning för den som är intresserad av aktörer både i och utanför webbranschen men med det gemensamt att nätet är den arena de använder för att nå ut. Det är i alla fall min tolkning av innehållet då jag inte är insatt i ramarna för vilka som kan tänkas dyka upp i podden.

Nu återstår att se om vi verkligen når Peak Pod i höst, som jag förutspådde i det här lite satiriska inlägget från januari i år. Eller så går vi över till handskrivna podcasts fullt ut.

4 kommentarer

Ja, väldigt kul med Lina Möter. En frisk fläkt i podcastdjungeln! Ser fram emot många, många fler avsnitt!

Däremot ser jag fram emot mer poddande av dig också. När startar du och Miriam en podd åt SVD?

Det här med pauser i podcasts har jag dock väldigt svårt för. Tycker det skiljer sig lite mot vanlig radio, som man ofta lyssnar på mer laid back och oplanerat, medan man lagar mat eller åker bil, med podcasts är man generellt en mer aktiv lyssnare. Och därför behövs ett rappare tempo. Jag har så lågt attention span att jag t.o.m. i Fredrik & Filips podcast tappar fokus oftare än sällan.

Ja, väldigt kul med Lina Möter. En frisk fläkt i podcastdjungeln! Ser fram emot många, många fler avsnitt!

Däremot ser jag fram emot mer poddande av dig också. När startar du och Miriam en podd åt SVD?

Det här med pauser i podcasts har jag dock väldigt svårt för. Tycker det skiljer sig lite mot vanlig radio, som man ofta lyssnar på mer laid back och oplanerat, medan man lagar mat eller åker bil, med podcasts är man generellt en mer aktiv lyssnare. Och därför behövs ett rappare tempo. Jag har så lågt attention span att jag t.o.m. i Fredrik & Filips podcast tappar fokus oftare än sällan.