Volumental och 3D-scanningen

”Man går in på sajten, kopplar in sin kamera och filmar runt ett objekt eller rum. Sedan klickar man ok och får efter en minut tillbaka en digital 3D-modell man kan vrida och vända på, säger Caroline Walerud.”

Mycket intressant utveckling på 3D-området just nu. STING-bolaget Volumental vill göra tekniken för 3D-scanning billigare och mer tillgänglig, och med tanke på 3D-skrivarboomen lär den typen av teknik och tjänster växa som svampar parallellt. Det pratas även om 3D-kameror i mobila enheter som kommer att förändra hur och när vi använder 3D-teknik på ett omvälvande sätt. Om början av 2000-talet handlade om internet och mobilt så kommer fortsättningen att handla om hur internet och mobilt blir ännu mer integrerade med den fysiska verkligheten, och hur fysiska objekt blir både uppkopplade och möjliga för vem som helst att skapa och förändra.

Makerbot Replicator 2X 3D-skrivare
Makerbot Replicator 2X 3D-skrivare

1 kommentar