Svensk TED-utmanare där forskare får tala till punkt

”På sajten fjärdeuppgiften.se vill vi lyfta fram svenska forskare. Det ska ske i en avslappnad intervjuform på cirka 20 minuter. Samtalen ska präglas av seriositet men också av engagemang och framåtblickande. Vi vill hjälpa forskarna sprida sina tankar och kanske även sina egna varumärken. Men framför allt vill vi inspirera tittarna och få människor att inse att forskning ju är spännande.”

”När forskare väl syns i media så handlar det inte sällan om att de får kläcka ett enda citat för att styrka en redan färdig vinkel i artikeln eller reportaget. Inte så konstigt att många av våra mest kända forskare väljer att inte ens delta i samhällsdebatten” skriver frilansjournalisten, författaren och föreläsaren Pontus Herin på sin blogg. Pontus Herin har tidigare jobbat på bland annat Veckans Affärer, Dagens Industri, SVT och Affärsvärlden som bland annat ekonomi- och börsreporter.

Som en reaktion på vad Pontus Herin kallar den akuta sociala medier-depressionen och att forskare och experter som faktiskt kan sitt ämne flyr samhällsdebatten har han startat sajten Fjärdeuppgiften.se tillsammans med Fredrik Redelius.

”På sajten fjärdeuppgiften.se vill vi lyfta fram svenska forskare. Det ska ske i en avslappnad intervjuform på cirka 20 minuter. Samtalen ska präglas av seriositet men också av engagemang och framåtblickande. Vi vill hjälpa forskarna sprida sina tankar och kanske även sina egna varumärken. Men framför allt vill vi inspirera tittarna och få människor att inse att forskning ju är spännande.”

Grundarna driver sajten vid sidan av sina andra uppdrag men beroende på hur responen blir kan projektet växa. Sajten har funnits ute i cirka en veckas tid och det finns gäng filmklipp publicerade.

”Vid lanseringen har vi en intervju med en atomfysiker som lyckats filma en elektron, en psykolog som vet allt om barns kreativitet och en matematiker som kommit på hur man kan spåra minor med matematikens hjälp. För att nämna några.”

Fjärdeuppgiften.se
Fjärdeuppgiften.se

 

5 kommentarer

Funny Or Die separates itself from other funny video clip hosting sites by the
way it lets people rank the videos, get enough funny votes and the video will be immortalized get enough die
votes and the video will be sent into the ”crypt”. There are hundreds of people working in foreign aid missions, expats, Peace Corps,
and others in relief and business sectors. Turn on iheartradio and
then look at a different app, your station will keep playing and you can control everything from
the ”running apps” menu (double-click the home button).

During the summer of 2008 I started using internet radio to reach an even wider audience.
According to online music provider Pandora the legislation
will help end the discrimination against internet radio.
Most radio stations on the Internet have offline counterparts.

Enjoying the service of Odyssey – Streaming – Radio is so easy.

So your personal, non-commercial, watercraft is exempt from a licensing
requirement. There are many websites that bring to people radio channels for their personal entertainment.

Even though your goal is just to lose 5 pounds in a week, you should be strict with what you do so as not to inadvertently undo
all your hard work for vegetarian weight loss. In fact, I always suggest
to those overweight vegetarians to keep to a max of
4 pounds a week so you won’t suffer loose skin post weight loss. Now, the average healthy amount people are supposed to lose is 2 pounds per week.