Våga #TackaNEJ till helmanliga paneler

#TackaNEJ

Idag lanserar jag, Thomas Frostberg och Marcin de Kaminski uppropet #TackaNEJ tillsammans med Rättviseförmedlingen. Även ett gäng andra smartingar har valt att stå bakom uppropet, till exempel Internetworlds chefredaktör Magnus Höij. Det handlar om att avstå från att medverka i eller moderera paneldebatter och publika diskussioner med bara manliga medverkande. Sedan tidigare har vi haft policyn att tacka nej när vi upptäckte att en panel skulle bestå av endast män och när Rättviseförmedlingen kontaktade oss kändes det självklart att försöka lyfta frågan och göra initiativet ännu tydligare.

Läs mer på TackaNEJ.se och gå med i uppropet du också.

”Det är dags att tvinga arrangörer och bokare att se till kompetens istället för kön. Idag måste din stjärna ofta lysa extra starkt om du ska få en plats på scen som kvinna, medan män tillåts vara halvduktiga hela vägen till banken. Kompetensen finns hos både män och kvinnor, därför säger vi nej till helmanliga paneler och jurygrupper. De är helt enkelt inte bra nog.”

Logotype #TackaNEJ

4 kommentarer

Jag måste bara fråga, är det inte att fokusera på kön i stället för kompetens när man inför krav på vilka kön som måste vara med i en panel?

Jag förstår vad som vill uppnås och håller med om att det skall finnas jämlikhet och att alla ska få plats, oavsett tillhörighet.

”Det är dags att tvinga arrangörer och bokare att se till kompetens istället för kön.” Jag tycker aldrig att man skall tvinga, jag tycker snarare att man skall få de ansvariga att känna att de vill. Inte att de måste. Pålysa fördelarna med att ha flera kön i panelerna och få de att önska det själva.

As a car owner, it will be your first choice to buy multifunctional car DVD players for enjoying for enjoying your time while driving your cars during different occasions. But when you are considering buying such sources of entertainment to be used in your cars, you can get necessary information from user reviews which are available on Amazon, eBay or even Buzillions.
rolled steel products http://www.chinaformingmachine.net