Blogg100 – fyra i rad

Blogg100 logotype

Jag funderade ganska länge, men sen bestämde jag mig. Det blir ett Blogg100 i år igen, för fjärde året i rad. Förra året anmälde sig över 800 deltagare till utmaningen, som alltså går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad. Tillsammans skrev vi 22 500 inlägg och taggade 14 600 tweets med hashtaggen #blogg100. Här kan du läsa statistik från förra året och om avslutningsträffen i Stockholm.

Varför Blogg100? 
För att det gör skillnad, framförallt för deltagarna, men förstås lika mycket för läsarna. Har du en glest uppdaterad blogg kommer den få nytt liv igen. Du kommer att få nya läsare och de kommer att återvända oftare. Du kommer att hitta saker att blogga om som du inte ens visste fanns, och du kommer lära dig saker längs vägen. Du kommer också hitta gemenskap bland andra bloggare som deltar i utmaningen, bland annat genom den gemensamma Facebook-gruppen.

Så gör du för att vara med i Blogg100, 2015

1. Anmäl dig via det här formuläret – om du vill. Då kommer du att stå med på den officiella listan med alla som deltar i utmaningen. (Det går såklart bra att vara med även utan att anmäla sig. Vi gör det här för vårt eget bloggandes skull, och för att det är kul!)

2. Regler för Blogg100 – Fyra i rad

  • Blogg100 startar söndagen den 1 mars 2015 (men det går bra att hoppa på utmaningen  när som helst efter det, enda skillnaden är att du går i mål något senare)
  • Varje dag, 100 dagar i rad, måste minst ett nytt inlägg publiceras på din egen blogg.
  • Tagga inlägg, tweets och annat relaterat med taggen #blogg100 (om du vill)
  • Det finns inga krav på hur långt inlägget ska vara.
  • Det är helt okej att förhandspublicera inlägg, men det blir kanske roligare att skriva tätare inpå själva publiceringen.
  • Det är frivilligt, men här finns logotypen för Blogg100, om du vill ladda ner den eller bädda in den i anslutning till inläggen på din blogg.
  • Om du vill kan du gå med i Facebook-gruppen för Blogg100 där vi pratar om bloggandets utmaningar och delar tips och erfarenheter.

Tips: Tänk lätt och snabbt, snarare än tungt och svårt. När du tvingas publicera många inlägg i följd kommer de längre texterna och analyserna att dyka upp automatiskt efter ett tag. Det är det som är vitsen med #blogg100.

Nu kör vi, lycka till!

/Fredrik Wass
Twitter: @bisonblog
Instagram: @bisonblog

Blogg100-avslutningen 2013, med paneldebatt på Historiska museet. (Foto: Linda Hörnfeldt)
Blogg100-avslutningen 2013, med paneldebatt på Historiska museet och cirka 100 deltagare som alla varit med i utmaningen. (Foto: Linda Hörnfeldt)
Halvtidsmingel på Intellecta, under Blogg100 2014.
Halvtidsmingel på Intellecta, under Blogg100 2014. På flera platser i landet hölls även lokala Blogg100-träffar.

109 kommentarer

[…] #Blogg100 har pågått några år, i år blir det för fjärde året i rad. Fredrik Wass är det som ligger bakom idén och förra året deltog ungefär 800 bloggare i utmaningen och tillsammans skrevs 22 500 inlägg och 14 600 tweets taggades med hashtaggen #blogg100. Utmaningen går ut på att bloggare skriver ett inlägg per dag i 100 dagar. Det kanske inte låter så svårt, men många klarar 30 dagar och sen tar det slut. Skrivkrampen kommer, kanske även prestationsångest? Igår anmälde jag mig till det här. Jag ser det som ett bra sätt att komma igång med mitt skrivande och även att tvingas tänka till om saker och ting. Jag vill ju inte skriva inlägg som inte på något sätt berör på olika sätt. […]

[…] Blogg100 – fyra i rad Jag funderade ganska länge, men sen bestämde jag mig. Det blir ett Blogg100 i år igen, för fjärde året i rad. Förra året anmälde sig över 800 deltagare till utmaningen, som alltså går ut på att blogga varje dag, 100 dagar i rad. Tillsammans skrev vi 22 500 inlägg och taggade 14 600 […]

[…] tillfälle att kickstarta både bloggen och mig. Utmaningen går alltså ut på att blogga minst en gång per dag i 100 dagar. Det här är första året som jag är och jag ser verkligen fram emot […]

Go beyond store brand pet foods. Acer is a newcomer in the global market, but it has launched some of the best handsets chanel espadrilles to give a tough competition to other gadgets. The shops are irregular, monoecious, large, and usually brightly colored; they are gathered into a paniculate chanel espadrilles terminal racemose or inflorescence. Don’t be upset if your kitten refuses to interact with you for the first few days. And why wouldn’t it when you are almost there, at the comfort of yo

[…] Blogg100 är igång igen sedan den 1 mars, precis som förra året. Då, 2014, gjorde jag ett ordentligt avstamp och bestämde mig för att hänga med och fokusera. Och det gjorde jag. Jag håller fortfarande på och det blir bara roligare och roligare ju längre tiden går. Visst är det ibland stressigt (typ, alla inlägg som postats efter 23-tiden…) och visst blir det överarbetat emellanåt men att få tänka blogg är ändå kreativt och utvecklande för text- och bildhjärnan. Jag har som ambition att till största del leverera eget material och det är det som tar mest tid. Det är också det som ger mest tillbaka. Till mig men jag inbillar mig också att det är roligare för er. För ni har blivit fler. Och då blir jobbet och slitet genast värt så mycket mer. […]

Har en fundering.
Behöver ändra min bloggadress av personliga skäl, men själva innehållet på bloggen kommer vara detsamma och jag har varit med från dag ett.
Ska jag då göra en ny anmälan, fastän vi kommit in i utmaningen en bit eller kan du bara ändra min bloggadress på listan?

God dag,
Vi är statliga lån godkända anbud, vi ger ut lån till privatpersoner och företag på en låg ränta, behöver du en familj lån, personliga lån, billån eller företag lån? Om ja vänligen maila oss via e-post: mrpaulwend65@aol.com,

OBS: du är att komma tillbaka till oss med nedanstående låneansökningsformuläret

LÅNE ANSÖKAN:

Namn,

Belopp som behövs,

Längd,

Country,

telefonnummer,

månatlig INCOM,

Vänligen komma tillbaka till oss omedelbart,
Tack.

Kontakt e-post: mrpaulwend65@aol.com

Mr.Jimmy Edwards har öppnats för alla i behov av någon finansiell
hjälp.Vi ge ut lån till privatpersoner, företag och företag med
begripligt sätt (3% ränta)
Letar du efter ett företag lån, personliga lån, bostadslån, auto
lån, studielån, skuldkonsolidering lån, lån utan säkerhet, riskkapital
osv … eller var du vägrade ett lån från en bank eller någon finansiell institution
för en eller flera reasons.You är på rätt plats för ditt lån
lösningar!

Eftersom jag har är i den här branschen sedan 1999 efter min pension som en minister av EKONOMI HUS och väggar och är ett registrerat långivare
och jag har hållit mitt rykte under många år som en legit långivare och Här är vägen till ekonomisk frihet ..

Obs: Att jag kan låna dig det belopp du behöver som ett lån och om du kan konstatera och berätta syftet med lånet och det finns ingen anledning för dig att vara skeptiker och förvirrad om denna transaktion du har att göra med en gud som fruktar person och en legit lån långivare ..

Maila oss för mer information: (jimmycox2012@live.com)

Fyll på och tillbaka lånet ANSÖKAN FÖR BEHANDLING AV DIN
ANSÖKAN ..
Förnamn: …………………
Efternamn: ………………
Permanent Adress: ………………..
Stad / Postnummer: ………………
Land: ………………..
Kön: ……………….
Födelsedatum (yyyy-mm-dd): ……………
LÅNE INFORMATION
Belopp som behövs: ………………
Lånevillkor och Längd: …………………
Månads Inkomst: ………………..
Gäller Telefon / Fax: ……………………
Syftet för lånet: Affärs Personligt: ??………………….
Namn / Bakgrund Företag: …………….
.
Tack och hälsningar

Få tillbaka till mig så fort som möjligt med ovanstående uppgifter om mer informationen.

Jag hoppas att höra från dig.

Hälsningar

Mr Jimmy Edwards.

Kära Herr / Fru,
Behöver du finansiering?
Behöver du ett lån?
Behöver du Business eller personliga lån?
Vill du refinansiera ditt företag?

Vi ger ut lån till en enskild och bolaget på 2% ränta
årligen. För mer information kontakta E-post: watermike025@outlook.com

Namn:
Land:
Belopp:
Telefonnummer:
Lån varaktighet:

Hälsningar
Fru vatten mike

Behöver du ett lån? Är du i en finanskris eller behöver pengar för att starta ett eget företag? Behöver du lån för att betala din skuld eller betala dina räkningar eller starta en trevlig företag? Du har en låg kredit värdering och du finner det svårt att få kapital lån från lokala banker och andra finansinstitut? Här är din chans att få ett lån från vår organisation. Vi erbjuder lån till privatpersoner för följande ändamål och mycket mer. Personliga Lån, expansion av verksamheten, Business Start-up, utbildning, skuldkonsolidering, hårda pengar lån. Vi erbjuder lån till låg ränta på 3%. Kontakta oss idag via e-post (resortslendinggroup@gmail.com)

Är du i behov av ekonomiskt situation? Har du tänkt att få ett akut lån? Vi erbjuder ett lån på lång och kort sikt till den breda allmänheten. Vi kan hjälpa dig med ett lån på en mycket låg ränta. Kontakta oss nu via: victoriajamesloans (a) hotmail.com

Om du behöver ett akut lån från ett välkänt företag,
med bra villkor och relationerna på arbetsmarknaden, då du
Kontakta oss så erbjuder vi lån på
prisvärd ränta på 3% och ditt arbete hos oss
blir en bra erfarenhet. Om du är intresserad, kontakta
oss via e-post: millerporter102@gmail.com

Hallå,
Detta för att informera allmänheten om att Anita Paul, har ett privat lån långivare öppna upp en ekonomisk möjlighet för alla i behov av någon ekonomisk hjälp. Vi ger ut lån till 2% ränta till privatpersoner, företag och företag som står under ett klart och begripligt sätt och kondition. Kontakta oss idag via e-post: (gloriouspeaceloanfirm@ gmail. com)

Ser fram emot 100 2016 med blodigt allvar som det var sist. Det finns bra förlorare och dåliga. Det gäller bara att vara strukturerad och ha driv. Må bäste hen vinna. Mvh John