”Plötsligt händer det” – smaklös löpsedelskombo

Idag när jag stannade till vid en bensinmack på väg hem stod en sån där "trottoarpratare" med löpsedlar utanför entrén. Jag ångrar att jag inte förevigade reklamskylten på bild. Det fanns plats för två löpsedlar. På den ena satt istället Triss-reklamen med "Plötsligt händer det!" skrivet i feta svarta bokstäver på gul botten. Kant i kant dagens löpsedel från Expressen. Jag tror det stod "Hon sprang för sitt liv när vågen kom!" eller liknande. Smaklös kombination förstås. Undrar om bensimackspersonalen är ansvariga för hur skyltarna sätts ut eller om det bara är slump?

2 kommentarer

Drar mig till minnes en liknande grej som hände i Göteborg för ett par år sedan. Riktigt osmaklig och jag vet inte om det bara jag som fick assosiationen eller inte. Det var en löpsedel om årsdagen av branden på Backa plan (Diskoteksbranden) och exakt hur den löd kommer jag inte ihåg. Men brevid var det reklam för gt/expressen/aftonbladets lördagsbilaga och hur man bäst lyckads med grillfesten.
Ytterligare exempel är en bild osm cirkulerat på nätet ett tag ifrån något asiatiskt tunnelbanesystem. I Tunnelbanan hade dom satt upp varningsskyltar att man inte skulle hoppa ned på spåren. Under satt en reklamskylt från nike. Det enda som stod på reklamen var ”Just do it”.
Liknande saker finns säkert på många platser och kan säkert orsaka en hel del negativ publicitet.

Jag minns en liknande löpsedelstabbe… En bilbomb exploderade i Malmö (tror jag) vilket ledde till att en man miste synen. Detta skreks naturligtvis ut av ett kvällstidningslöp. På löpet bredvid stod ”Så får du perfekt syn – på 5 minuter!”.