Wayne´s Coffee hjärtar DN

Apropå att bygga starka varumärken läser jag på Dagens Media att Wayne´s Coffee köpt in 750 DN-prenumerationer för att kunna erbjuda sina kunder en gratis morgontidning. Ett smart avtal mellan DN och Wayne´s tänker man raskt, men det visar sig att Wayne´s betalar fullpris för sina tidningar och inte har något särskilt avtal med just DN. Varumärket Dagens Nyheter visar sig alltså så starkt att man på Wayne´s bedömer det som en konkurrensfördel att erbjuda morgontidningen till sina kunder. På frågan om varför Wayne´s väljer just DN till sina caféer säger marknadschef Per Granqvist:
"- Vi tycker den har en tydligare kvalitetsprofil än SvD och den är större i hela riket"

Bara att placera i skrytarkivet för Maria Rosengren och Bengt Falkkloo, marknadsdirektör respektive PR-ansvarig på Dagens Nyheter.