Articifiella hjärnimplantat möjliga år 2025

Ett av mina favoritinslag på Late Night with Conan O´brien är In the year 2000 där William Shatner och Conan förutspår framtiden på sitt minst sagt speciella sätt. Även om just det inslaget mest är på skämt så fascineras jag alltid av framtidsvisioner och förutsägelser. BT Group har sedan 1991 presenterat Technology Timeline (pdf), en framtidsvision om nya teknologier och uppfinningar, ständigt under revision. Några exempel från tidslinjen:

År     Förutsägelse
2010 Artificial Nervous System for autonomous robots
2010 25 % of TV celebrities synthetic
2010 Electronic wallpaper
2013 Computer agents start being thought of as colleagues instead of tools
2015 Virtual windows
2025 Artificial brain implants
2025 Holographic TV

Ian Pearson och Ian Neild som sammanställt förutsägelsen avslutar förordet med de tänkvärda orden "We will have more time saving devices and ultrasmart computers will do most of our admin, but the future world will offer so much more opportunity to be productively and socially busy that we will have even less free time than today! If we think of this as living life to the full rather than in terms of stress, then the future looks good."

Technology Timeline snappade jag upp på Timeports hemsida. Ett svenskt företag som precis som Kairos future sysslar med framtidsforskning och omvärldsbevakning.

5 kommentarer