Que! goes EPIC

Nu-heter snappade jag upp den spanska tidningen Que! som "är den första tidningen gjord av dess läsare". Konceptet bygger på nio kategoriserade bloggar på tidningens sajt. Från dessa bloggar görs ett urval texter som sedan publiceras i tidningen. Kolla in Barcelonaupplagan. Que! har nyligen haft premiär i Spanien och distribueras likt Metro och Stockholm City helt gratis. Jag antar att en svensk variant på idén skulle vara som om en mix mellan Intressant.se och Sourze blev papperstidning. Sourze har väl för övrigt gjort ett försök tidigare? (rätta mig om jag har fel).

Som vanligt kan jag inte låta bli att referera till framtidsvisionen jag skrev om i januari. Den handlade ju bland annat om hur vi som individer utvecklas till att bli våra egna publicister, redaktörer och filter inom EPIC.

"EPIC – Evolving Personalized Information Construct. Systemet filtrerar och levererar nyhetsinnehåll. Alla människor bidrar. Många får även betalt beroende på hur stora annonsintäkter bidraget genererat. En ny generation frilansredaktörer växer fram. Systemet skapar ett "Custom Content Package" för varje användare. Att skapa och konsumera medieinnehåll har aldrig varit enklare." (läs hela inlägget).