Google med och utan censur

Jacob Wallenberg tror att Google’s censurvänliga inträde i Kina gynnar ett öppnare samhällsklimat på längre sikt. Genom en etablering i landet kommer ett ökat tryck att sättas på regimen när det gäller yttrandefrihet och censurlagar. Det berättade han för Peter Wolodarski i en intervju i samband med World Economic Forum i Davos (TV8). En sökning på ordet ”tiananmen” i den censurerade Googlemotorn ser ut så här:

Jacob Wallenberg tror att Google’s censurvänliga inträde i Kina gynnar ett öppnare samhällsklimat på längre sikt. Genom en etablering i landet kommer ett ökat tryck att sättas på regimen när det gäller yttrandefrihet och censurlagar. Det berättade han för Peter Wolodarski i en intervju i samband med World Economic Forum i Davos (TV8).

En sökning på ordet "tiananmen" i den censurerade Googlemotorn ser ut så här (obs att min dator inte visade kinesiska tecken när jag gjorde skärmdumpen):

Google_censored_1

Samma sökning med Google utan censur visar ett lite annorlunda träffresultat:

Google_uncensored_1 

Mer om Google’s kinaetablering:
IDG
Det progressiva USA
[länktips, bildsök: Buzz]

2 kommentarer