TV kan snart bli vinnare på webben

Framgången för sajter som youtube och google video vore omöjlig utan snabba uppkopplingar. I takt med utvecklingen av allt bättre och billigare sätt för den vanlige konsumenten att filma sin omvärld ökar också prosumer-aspekten av webb-tv, ungefär på samma sätt som dagens relation mellan mainstream media och textbloggar. Per-Åke Olsson på Webbomedia berättar om utvecklingen från de första trevande webb-tv-sändningarna i pytteformat till dagens bredbandskrävande program.

"De närmaste åren kan tevekanalerna bli vinnare på webben. Bredbandsutbyggnaden förändrar användningen av internet. Från att ha varit ett medie för text och bild är webben i dag också en distributionskanal för teve och radio. Om tv-kanalerna förmår utnyttja det nya mediet kan de bli vinnare i striden om besökarna."