Utbildningsattityd

Världens bästa Flashdesigner Mattias Lindberg säger i några korta meningar till Cap & Design väldigt mycket om hur attityden till ditt lärande påverkar resultatet. För utan drivkraft eller mål spelar det ingen roll om du betalar tusentals kronor för att gå ansedda kurser. Det är vad du vill och vad du brinner för som kommer att avgöra din framgång. Att ägna energi åt aktiviteter som ligger långt ifrån din drömtillvaro är ett säkert sätt att hämma din utveckling och i förlängningen din lycka. Det låter klyschigt, men min erfarenhet säger att det är sant.

Från intervjun.
"Många sitter bara där och förväntar sig att läraren ska lära dem något. Men det är ju de själva som måste lära sig. Läraren är bara ett verktyg, inspirationen måste du hitta själv."

"Utbildning kan vara bra för att få tid att utvecklas och
experimentera och för att få kontakter, men det viktiga är vad du gör
efter lektionerna, under nätter och helger. Det är då det avgörs om du
verkligen kommer någon vart."

Jag hävdar att engagemang spiller över. Det är inget som går att stänga av. På gott och ont finns det där hela tiden och genom att bejaka det kommer du att lyckas. Det handlar bara om att hitta din grej. Och sedan göra det så mycket du kan. Människor som gör det de tycker om brukar också bli bra på det. Just a hint.

Ping. Andra bloggar om: , , , ,

4 kommentarer

Väldigt intressant och sann kommentar, även om utbildning självklart inte ska underskattas. Jag har skrivit om det här: http://bajsbrun.wordpress.com/tag/ledarskap/. Kontaktnät, kompetens och drivkraft är viktigast idag. Även om utbildning självklart kan vara en förutsättning i kompetens-delen.
Intresset sätter gränserna.
Det här med ledarskap, kontakter, jobb, utbildning m.m. har börjat intressera mig alltmer. Främst eftersom jag blir irriterad när mina klasskamrater tror att det bara är att få hyfsade betyg i gymnasiet, läsa en utbildning på universitetet och sen få jobb. Det krävs lite engagemang även utanför skolan, och intressen, för att få jobb – tror jag. Vi som har det har i alla fall lättare att få jobb…

Precis. det är vad jag hela tiden säger till mina tonårssöner när de ska välja gymnasium och annat: ägna dig åt det du brinner för och då går det bra.

Sant. Så det verkar som att du kommer att få stå ut med mer bokstavskombinationer från min sida.
”Det är inte att sätta människor i fack. Det är att peka på de fack de sitter fast i.”