Jaikus Jyri Engestrom talar ut, dock inte om pengar

Hur är det att som ung entreprenör bli omfamnad av Googlmaskineriet? För en tid sedan blev den finska mikrobloggtjänsten Jaiku uppköpt av Google. Hela företaget har nu flyttat till Googles högkvarter i Mountain view. Jyri Engestrom är en av grundarna och nyss fyllda 30 år. Han är även nybliven pappa, vilket inte hindrade honom från att ta med familjen över atlanten. Så här beskriver han den senaste tidens förändringar:

"To me Google is a chance to work as part of the largest concentration
of software engineering talent in existence, especially a few
individuals whose work has been instrumental to my own work and
thinking lately; and, if we succeed, profoundly change the Web. Other
facets of life play into the picture too. Some of my best friends live
here, and two of Ulla’s (Jyris fru, mitt tillägg) key collaborators are in the Bay Area."
Läs mer i inlägget First week at Google på Jyri Engestroms blogg.

Du som var på Bloggforum 3 kommer säkert ihåg fransmannen Loïc Le Meur. Under Web 2.0 Summit i San Francisco gjorde han en kort videointervju med Jyri Engestrom. Jyri berättar om orsakerna till försäljningen (inga summor nämns) och hur han ser på framtiden. Troligtvis kommer Jaiku att omlokalisera till London om fyra månader, men även behålla minst en person i San Francisco.

1 kommentar