Europas Silicon Valley är inte en plats – det är sätt att tänka

Erick Schonfeld på den Twinglyälskande bloggen Techcrunch har besökt The Next Web i Amsterdam och beskriver hur de uppfattar entreprenörsklimatet i Europa. Olika lagstiftning, kulturer och ekonomiska förutsättningar gör att egenskaperna hos startupföretagens tillväxtmiljöer skiftar. Det är billigt att hyra kontor i Berlin, pengarna finns i London och det är bra väder i Barcelona. Slutsatsen som Techcrunch drar är att Europas Silicon Valley inte är en plats utan en moln, en bubbla, eller ett sätt att tänka. Och det är ju precis det nätet är bra på.

"När Europa letar efter sitt eget Silicon Valley kan det visa sig att det dyker upp som ett sätt att tänka snarare än en plats. Sanningen är att Europa kanske inte behöver ett ensamt Silicon Valley eftersom affärerna har blivit så spridda. Även om några Silicon Valley-chauvinister skulle misstycka, så är idén om att samla all talang och allt kapital i en enda region väldigt mycket 1900-tal för många Euro 2.0-entreprenörer."
Läs hela inlägget på Techcrunch.

[Tipstack: Erik Starck]

1 kommentar