Rykte: Facebook köper Plaxo

Plaxo_logo_animated
Plaxo var från början en webbtjänst för att synka och hålla koll på adressuppgifter och information kopplat till ens kontakter. Det gick att ladda upp kontakter från till exempel MS Outlook och sedan uppmana de som fanns med på listan att uppdatera sina uppgifter via Plaxos sajt. Förra året lanserades Plaxo Pulse, vilket var en betydligt mer social version av samma grundidé. Via Plaxo Pulse kan du samla flöden från dina kontakter, till exempel bilder från flickr, videos från youtube eller inlägg från bloggar. Tillsammans med kontaktinformationen från dina kontakter och tillgången till deras flöden blir Plaxo Pulse ett kraftfullt nätverksverktyg. Och liknelsen med Facebook är inte ogrundad. Nu ryktas det att Facebook tänker köpa Plaxo, bland annat för att få tillgång till Plaxos smarta synkningsteknik.

Läs mer på VentureBeat.

Facebook är idag värderat till 15 miljarder dollar enligt Venturebeat. Plaxo ska enligt rykten vara till salu för mellan 100 och 200 miljoner dollar.

[Tipstack: Erik Starck]

1 kommentar

Låter logiskt. Skulle ge Facebook en injektion för att bli mer av vad det kunde vara – ett sätt att hålla koll på alla sin kontakter.
Det enda problemet här är människors lite religiösa ställningstagande till Facebook (tror du eller inte på Facebook). Plaxos renhet skulle passa många fler. Problemet är att det saknar Facebooks interaktivitet. Så varför inte?