”Internet har mycket större genomslagskraft än kultursidorna”

Bokhora.se är idag en av Sveriges största litteratursajter. Bakom sajten står fem kvinnor med hängivet intresse för bokläsandet och som från gräsrotsnivå tagit sig in i den svenska litteraturvärldens finrum. Framgångsreceptet är förstås en flitigt uppdaterad blogg med recensioner, men också egna events och ”bok-kollos” där lika hängivna läsare träffas och utbyter erfarenheter.

Idag medverkade Jessica Björkäng och Johanna Ögren från Bokhora.se i P3 Populär. Där sa de bland annat:

– Det som händer nu med litteraturbloggarna är det som hände med modebloggarna för några år sedan. Vi har en makt över konsumenternas köpbeslut och självklart vill förläggarna finnas där. Internet har mycket större genomslagskraft än kultursidorna.

– Bokhora är en brygga mellan litteraturkritiken och den vanliga människan. Vi skriver mer från hjärtat.

Lyssnarna fick också veta att årets Camilla Läckberg är Camilla Läckberg och den nya Jens Lapidus är Jens Lapidus.

Bokhororna

Gänget bakom Bokhora.se.

1 kommentar