Kategorier
Bloggen

När jag var liten

Ett stearinljus och grillade marshmallows. Så börjar din och min historia. Typisk uppväxt med typiska föräldrar i ett typiskt Sverige. De hjälpte mig att inte se, människorna som var där när vi växte upp. Blockerad av curlande bilhandlarföräldrar och skridskoknytande hockeypappor är det svårt att se. Det måste medges. Det fanns inget alternativ för dig. Du var insyltad i de trisslottssäljande radhusmammornas fulländande avkomma. Intrasslad upp till knäna i svårartad motivtapetsångest. Själv stod jag inuti och på utsidan samtidigt som jag sprang med en klump i halsen genom åren av skolreformskonformitet.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.