Rapport från bloggfronten

Bisonblog blir äldre. Jag glömde helt bort födelsedagen i oktober, så nu får det meddelas i efterhand. Bisonblog är en femåring med allt vad det innebär av trotsigt beteende och förflyttning från småbarn till blivande skolungdom.

Innehållsmässigt har det senaste året kanske inte varit det skarpaste på bisonblog. Däremot har det inte saknats upplevelser och innehåll i det privata som ibland sipprat fram även här. Som mitt halvår i San Francisco, tiden på Stanford University, reportagen för Greentech Media eller besöket på Google). Och inte minst nu när jag befinner mig i Fredrik-shebAfghanistan, ett ställe jag inte bloggar speciellt ofta från, även om det går att följa hela missionen på vår anhörigblogg (där jag smyger in ett inlägg då och då).

Distansen till Sverige och tiden här nere har fått mig att ännu mer förstå vad som är viktigt, vad jag vill göra i framtiden och vad jag inte ska ägna mig åt. Jag följer fortfarande diskussionerna på hemmaplan men kan inte delta i dem eftersom egen input saknas. Och det jag vill berätta är antingen hemligt, ointressant för fler än närmast sörjande alternativt utanför de ramar jag byggt, både på bloggen och i övriga sociala kanaler. Det blir ett kreativt vakuum som jag än så länge inte kan överskåda eller analysera effekten av. Vad jag dock vet är att jag inte är på väg bort. Snarare tar jag en genväg framåt. Det ska visa sig. Som vanligt alltså.

Slutligen vill jag önska alla tappra läsare av Bisonblog en riktigt god jul och gott nytt år. Och tack för att du hänger kvar, trots episkt långa blogguppehåll ibland. Utan bloggen och utan dig vore jag en fattig människa. Kanske inte lika fattig som barnen jag träffade för några dagar sedan, men ändå. Ta hand om dig och de som står dig nära.

(och riktigt så arg som jag ser ut på bilden är jag nog inte)

Tidigare födelsedagar:
Bisonblog fyller fyra och syrran hänger på
.
Bisonblog fyller tre – starkare än någonsin

Bisonblog fyller två
Bisonblog fyller ett

Några bilder från den senaste tiden.

Shake it

En väldigt stor soldat hälsar på väldigt små barn.

Mathematics class

Mattelektion på en skola i Mazar-e Sharif.

Kids

Grabbgänget träffade vi under en patrull nere i stan.

Women organisation

Besök på en kvinnorganisation tillsammans med vår Gender Field Advisor.

3 kommentarer

God Jul Fredrik, vi tänker på dig här hemma! Och det finns ju värre saker än långa blogguppehåll… När dina ord väl kommer sprider de dock alltid nån slags trygghet i bloggosfären. Jo, så är det faktiskt. Ta hand om dig du med! Men visst flyger du väl hemåt rätt snart? /Kramar