Bloggare bloggar om bloggares bloggar

Jag har inte bloggat om det, men för ett tag sedan kom senaste numret av tidningen ICON där jag medverkar tillsammans med fem andra bloggare. Vi presenteras som opinionsbildare inom våra respektive områden.

ICON nr 3, 2013

Jag har inte bloggat om det, men för ett tag sedan kom senaste numret av tidningen ICON där jag medverkar tillsammans med fem andra bloggare. Vi presenteras som opinionsbildare inom våra respektive områden. De andra bloggarna är:

Det är alltid glassig med snyggt foto och stylist som väljer kläder till plåtningen, men det var inte det jag tänkte skriva om. Istället är det den ytterst korta fråga/svar-intervjun med mig som finns med ihop med bilden. Tvärtom vad du kanske tror så är det ganska sällan, i alla fall nuförtiden, som jag pratar om vad just den här bloggen har betytt för mig genom åren (trots Blogg100 och andra bloggrelaterade initiativ). Men på bara några korta rader lyckas Emelie Lindblom Carlsson på ICON fånga upp det på ett bra sätt i artikeln. Dessutom fick jag chansen att tydligt markera både vilka frågor jag tycker är viktiga att skriva om och även nämna några viktiga inspirationskällor.

Sedan 2004 har den här bloggen betytt mer över tid än något annat eget projekt i hela mitt liv. Jag är fortfarande lite kär i den. En fin sak är att den alltid finns kvar, oavsett vilka andra sociala medier jag använder.

Ur slutet av artikeln:

Vilka frågor lyfter du helst? 
– Jämställdhetsfrågor. När jag går på webbkonferenser med bara manliga talare känns det självklart att lyfta det. Mest skriver jag om webb och medieutveckling. En av de viktigaste frågorna just nu är kommersialiseringen av internet som plattform; ska företagen äga internet?
Vilka bloggar läser du? 
– Jag har 500 bloggar i mitt RSS-flöde, men tre favoriter är amerikanska Pandodaily om entreprenörskulturen i Silicon Valley, Henrik Torstenssons blogg om framtidens affärssystem på nätet och Nina Åkestam som drar en lans i reklamvärlden genom att ifrågasätta ideal och attityder i sin Resuméblogg.

5 kommentarer

Såg detta ganska sent, men förutom ”Kul”, ”Grattis” tänkte jag bara lite förnumstigt påpeka att begreppet ”affärsssystem” är illa valt, troligen felaktigt. Affärsmodeller hade nog varit bättre för att beskriva Henriks blogg. Eller?

Antagligen. Förstår att du vurmar för affärssystemsleverantörerna. 🙂 Jag tror faktiskt inte att jag sa affärssystem under intervjun, dock att det står så i den faktiska texten som jag citerar. Nåja.