Göran Hägglund om entreprenörskap

Hagglund-fredrik Som innovationsjournalist och med hyfsat mycket bevakning av startups och nyföretagande i bagaget var det intressant att träffa Göran Hägglund (kd) för att diskutera entreprenörskap. Jag intervjuade honom på uppdrag av Nya Affärer som inför valet träffar partiledare och representanter från de politiska partierna.

Min journalistkarriär har hittills varit fokuserad på bevakning av media, internet, sociala medier, e-business och startups. Att bevaka den politiska processen är ett färskare intresse som bland annat tagit mig till redaktionen för Makthavare.se, men som vanligt hänger det mesta ihop.

Hägglund gav en del ”politikersvar” på mina frågor, men huvudbudskapet var att politiker måste bli bättre på att lyssna på entreprenörernas behov enligt devisen ”mer snack och mindre verkstad”. Mer satsningar på entreprenörskap i skolan, satsningar på forskning och en översyn av skattenivåerna för företagare fanns också med på den politiska paletten för Hägglund.

Läs artikeln på Nya Affärer eller se valda bitar i videoklippet nedan. Håll även utkik efter fler intervjuer de närmasta veckorna.