Bisonblog fyller sex och uppför sig lite trotsigt

Idag fyller Bisonblog sex år och tar på allvar steget in i trotsåldern. Det märks framförallt i att bloggen blivit lite fin i kanten. Det skrivs inte nya inlägg med samma takt som tidigare och det ska gullas och smöras nåt ofantligt innan det bloggas överhuvudtaget.

Med det sagt är bloggen fortfarande min bästa kontaktyta och som jag skrev redan i förra årets födelsedagsinlägg, får den följa med mig vad jag än gör och var jag än är.

Förra året vid samma tid låg jag i förberedelserna för att åka till Afghanistan med utlandsstyrkan. Nu är jag tillbaka och har sedan några månader återvänt till frilanstillvaron i Stockholm. Mina största (och trevligaste) kunder är Nya Affärer och Internetworld. Makthavare.se är en ny och fin bekantskap. Dn.se likaså. Jag gör även en del föreläsningar och andra uppdrag med sociala medier som återkommande tema.

Samtidigt som det är skönt att under en period fått lite distans till statusuppdateringarna, mediebranschen och bloggvärlden är det väldigt fint att vara tillbaka. Det känner jag extra mycket efter att ha kommit igång på hemmaplan sedan en tid. Det är här jag hör hemma, på bloggen, i spalterna och framförallt, på riktigt.

Tidigare födelsedagar:
Rapport från bloggfonten (Bisonblog fyller fem)

Bisonblog fyller fyra och syrran hänger på
.
Bisonblog fyller tre – starkare än någonsin

Bisonblog fyller två
Bisonblog fyller ett

Vad händer i framtiden?
På ritbordet i höst finns en redesign av Bisonblog. Det är sannerligen dags efter att ha haft samma look sedan starten, även om jag varit väldigt nöjd. Har dock en del nya grejer jag vill få plats med. Jag funderar även på ett plattformsbyte från Typepad till WordPress, samt en ordentlig uppmappning mot domänen bisonblog.se vilket saknas idag. Är dock lite skraj för den Google-juice jag kommer förlora under en sådan manöver. Bisonblog har idag en hyfsat hög pagerank som ger relevant trafik. Dock är rätt besökare viktigare än många för mig, och med många RSS-läsare minskar även Googles betydelse ytterligare.

Fredrik-sswc

Foto från SSWC, av Emanuel Karlsten (CC-licens)

8 kommentarer

Undeniably consider that that you said. Your favorite justification seemed
to be at the internet the simplest factor to consider of.

I say to you, I definitely get irked whilst other people think about worries that
they just don’t understand about. You controlled to hit the nail upon the top and outlined out the whole thing with no need side effect , folks can take a signal. Will probably be back to get more. Thank you

Greetings! I know this is somewhat off topic but I was wondering if
you knew where I could locate a captcha plugin
for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding
one? Thanks a lot!