Äntligen siffror på det svenska twittrandet

Jag har precis gjort en intervju med Hampus Brynolf som som gjort en undersökning över hur många svenskar som är aktiva på Twitter. Metoden han har använt verkar vara rättvisande, och vi kan nu avskriva de glädjesiffror som Microsoft tidigare presenterat. Därmed inte sagt att kanalen saknar relevans. Snarare tvärtom.

Hampus Brynolf, senior rådgivare på Intellecta Corporate

Den som är aktiv på Twitter har stora möjligheter att nå ut med sitt budskap. Enligt Intellecta Corporates undersökning finns det idag cirka 11 000 ”twittertalibaner” som twittrar minst en gång om dagen i minst 30 dagar i följd.

35 993 konton räknas enligt undersökningen som aktiva twittrare eftersom de skrivit minst två tweets de senaste 30 dagarna.
– En stor mängd människor har bara skrivit en till fem tweets. 36 procent har skrivit mindre än 10 tweets. 50 procent står för 98 procent av tweetsen. Det är väldigt många som aldrig kommer igång. Det är en högre tröskel. Det tar tid innan twitter blir roligt. säger Hampus Brynolf.

Läs hela intervjun och få fler siffror på Internetworld.se – Så många svenskar twittrar.

7 kommentarer