Plötsligt händer det

Det var lördagen den 30 maj 2009. Efter en fin dag i San Francisco tillsammans med Johanna och Daniel (det hände sig vid den tiden då Tage Ögren ej var född) var jag tillbaka i min lägenhet på Telegraph Hill och slösurfade lite innan sänggåendet. Dagen efter skulle vi upptäcka Det Riktiga Amerika™, men nu var det alltså dan före dan.

Plötsligt hände det. Genom att upplösa tyngdlagen lyckades jag få ett glas läsk att förflytta sig mellan två bord och landa i tangentbordet på min macbook. Den dog tämligen omedelbart. Dagen efter blev det besök till Apple Store vars Genious-bar-personal ställde diagnos: Nådaskott. Det vill säga, det fanns inget att göra. Besöket på Apple Store och goda råd om kraschade datorer finns dokumenterat här:

Dagen efter var det inte bara dags att upptäcka Det Riktiga Amerika™, utan av naturliga orsaker blev det även den stora dagen för datorinköp. Det finns dokumenterat här:

Och i ett utförligt inlägg beskrev jag besöket på Wal-Mart där jag köpte ersättningsdatorn.

”Samtidigt sitter jag med mina stora händer vid min pyttelilla dator och tänker: ’Jag är en Shrek’. Nån borde göra en tv-reklam på det temat.”

Vi är nu i nådens år 2012. En helt vanligt söndag i februari. Jag var i färd med att låna ut en annan dator till Karin, och tänkte väl att det vore intressant att kanske öppna upp den gamla vita macbooken igen och i alla fall få ut hårddisken, av nostalgiska skäl. Men först ett litet strömtest. Fanns det fortfarande liv i gamla bettan? Jag satte i kontakten, jodå, det lyste om laddindikatorn. Inget konstigt tänkte jag, det betyder ju bara att strömenheten fungerar, inte samma sak som att datorn gör det. Men visst, jag kan ju trycka på on-knappen för säkerhets skull. Det är då det märkliga händer. It’s alive. Den gamla trotjänaren som var min följeslagare under våren i San Francisco startade igång som att inget hänt sedan den där majdagen 2009. Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Det kommer så många frågor. Så mycket som förändrar hela tillvaron. Blir matt bara jag tänker på det.

Helt sjukt. Jag provade att starta min trasiga vita macbook som dog våren 09. Den fungerade!

2 kommentarer