Lina Thomsgård eller Stina Billinger

Nu går det att nominera till Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv. Priset delas ut i höst och uppkom efter Pontus tragiska bortgång förra året. Han hade en vision om ett mänskligare näringsliv och alla som följt honom genom åren kunde se hans engagemang i frågor som från början inte uppmärksammades speciellt mycket av vare sig börsbolagsstyrelser eller affärspress; jämställdhet, hållbarhet och mångfald.

Nu går det att nominera till Pontus Schultz pris för ett mänskligare näringsliv. Priset delas ut i höst och uppkom efter Pontus tragiska bortgång förra året. Han hade en vision om ett mänskligare näringsliv och alla som följt honom genom åren kunde se hans engagemang i frågor som från början inte uppmärksammades speciellt mycket av vare sig börsbolagsstyrelser eller affärspress; jämställdhet, hållbarhet och mångfald.

Jag skulle vilja nominera två personer till priset (vet dock inte om det går att skicka in två nomineringar), Stina Billinger och Lina Thomsgård. Båda är briljanta inom sina respektive områden, även om bara en kan få utmärkelsen. Så här ser kriterierna ut för priset:

  • Pristagaren är en person som gör betydande insatser för ett mänskligare näringsliv i ett företag eller i näringslivet som helhet.
  • Pristagarens belönas för sina insatser inom ett eller flera av områdena jämställdhet, mångfald och hållbarhet
  • Pristagarens insatser bidrar till långsiktig lönsamhet i ett företag eller i näringslivet som helhet.
  • Pristagarens insatser är präglade av mod, kreativitet och entreprenörsanda.

Vem nominerar du?

Stina Billinger och Lina Thomsgård.
Stina Billinger och Lina Thomsgård.
Foto: SPP respektive Wikimedia, Vogler, (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported)