Kategorier
Bloggen

Cennet for president

Medkänsla och civilkurage.

”Pojken pratade inte svenska. När vi låg där nere frågade jag honom på engelska varför han gjorde det. Han svarade att han var hungrig. […] Jag har en 18-årig son hemma och han var lik honom i kroppen. En 17-åring borde spela fotboll med kompisarna eller sitta framför datorn och spela. Innan man som 17-åring går in och gör ett knivväpnat rån är man riktigt illa ute. Jag vet inte om han var hungrig på mat, eller på sysselsättning. Man undrar om han får hjälp. Jag hoppas verkligen det går bra för honom. Det är så tragiskt, säger Cennet.”

Cennet brottade ner knivrånaren.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.