Klar skärgårdskapten

We did it Joe. Fartygsbefäl Klass VII inre fart. ✅

Två års heltidsutbildning. Nya CSN-lån i bagaget (de gamla hade jag redan hunnit betala av). Hundratals sjödagar, övningar, upplevelser och människor. Jag är stolt på ett sätt jag nästan aldrig varit förut. Det är lätt att saker framstår som självklara och enkla när de väl är färdiga. Speciellt jag har en tendens att spela ned mina egna insatser och göra dem allmängiltiga snarare än unika. Men det har inte bara varit enkelt och självklart. Det har varit tungt då och då. Att vara småbarnsförälder och börja plugga på heltid har både för- och nackdelar. Jag har saknat stabiliteten och rutinerna (och kollegorna!) som anställd, men också uppskattat omväxlingen och de nya kunskaperna under studierna. Inget vore som vanligt möjligt utan min dotters mamma Kim som hjälpt till under övningsveckor och vid utlandsresor när de hamnat på mina barnveckor. Tack!

Nu väntar en sommar med jobb till sjöss och till hösten en hybrid av mitt gamla och nya liv. Mer om det senare. Men för nu, en stor klapp på min egen axel. Jag gjorde det!