Opinionsblogg för pokerlegalisering

Författaren, journalisten och copywritern Jack Hansen driver bloggen som följer, bevakar och tipsar om vad som händer på pokerområdet. Samtidigt har Jack ett personligt mål som går ut på att ta sig till Poker-VM och kamma hem vinstpengar. På bloggen får vi följa resan till VM ur Jacks personliga perspektiv. Det råder dock ingen tvekan om att det finns flera syften med pokerbloggen på topp20.se, vilka förklaras så här av Jack:

"Den här webbplatsen är ett initiativ för att öka kunskapen om pokerns fantastiska värld och sprida intresset vidare, men det är även ett inlägg i debatten om pokerns framtid i Sverige – målet är att åtminstone turneringspoker ska bli legaliserat i Sverige efter riksdagsvalet 2006."

Som vanligt när det handlar om Jacks projekt så är genomförandet utmärkt. Pokerbloggen på www.topp20.se har en tydlig agenda med ett uttalat mål. Samtidigt skapar den ett värde hos de svenska pokerspelarna på en mer konkret nivå än den opinionsbildande. Jag tycker den representerar ett nytt format på blogg som är en blandning av Corporate blog, politisk blogg och dagboksblogg/personlig blogg. Jag sökte efter ett sammanfattande namn och fastnade för agendablogg, hur luddigt det än låter. Tipsa gärna mig om du kommer på ett bättre ord.