Kategorier
Bloggen

Skin hunger

Det har gjorts studier som visar att människor som lever länge utan fysisk beröring blir psykiskt sjuka, berättade mamma vid köksbordet. Det kallas ”Skin hunger” och är ett psykologiskt begrepp. Mina föräldrar och jag diskuterade kriminalvård när fenomenet dök upp. Men det stod klart att man inte behöver sitta i fängelse för att vara fysiskt isolerad.

Av Fredrik Wass

Jag har försökt fånga mig själv på den här bloggen sedan 2006. Det går ganska bra. Jag är en sån därn typiskt otypisk man med nojor och nostalgi, pretentiösa ambitioner och stukade visioner. Men jag är ok. Bloggar även på bisonblog.se om internet, samhälle och media.

4 svar på ”Skin hunger”

Det är därför jag tycker det är så viktigt att man kramas mycket med sina vänner. Och att man kramar dem mycket och länge när man vet att de behöver det extra väl. Eftersom man själv vet hur mycket en sådan kram kan betyda och att den kan kännas långt efteråt.

Stängt för kommentering.