Därför skriver alla föreläsare egna böcker

Få säger det rakt ut, men alla i föreläsarbranschen vet det sedan länge. Genom att skriva en bok om det ämne du vill bli expert inom kan du dubbla eller tredubbla föreläsar-arvodet och förankra dig själv som tung expert inom ditt ämne.

När Johannes Klenell skriver om varför politiker skriver böcker nuddar han också vid en sanning som gäller för i stort sett alla branschexperter och gurus.

”Anledningarna till att skriva en bok kan därför vara betydligt fler än ambitionen att faktiskt bli läst. Att som tidigare partisekreterare skriva en bok om politisk PR kan resultera i föreläsningsserier för näringslivet. En möjlighet att vid varje föreläsningstillfälle håva in lika mycket som du fått för att skriva boken genom att prata om den i fyrtiofem minuter.”

Ur Partiledarnas böcker: vendettor, storhetsvansinne och erotik.