Rädda mammorna

"Första gången hon våldtogs var den 29:e oktober 1998, av en grupp rebellsoldater som först knivmördade och styckade hennes make.

Hela rummet var fullt av blod. De tvingade mig att samla ihop bitarna
av min mans kropp, och sade åt mig att lägga mig ovanpå dem. Sedan
började de våldta mig, allihop. Jag räknade till tolv män. Jag hörde
hur mina döttrar (15 och 13 år gamla) skrek inne i ett annat rum. De
skrek "du dödar oss", "du gör oss illa". De blev också våldtagna. Sedan
svimmade jag."

I december förra året blev jag väldigt berörd när jag läste den här DN-artikeln som citatet är hämtat från. Den handlar om de drabbade kvinnorna i krigets Kongo. Därför känns det självklart att nu gå med i blogguppropet och starta en insamling genom Röda Korsets smarta widget (se här till höger på bloggen). Skitsamma vem som lyckas samla ihop mest, alla bloggare som visar sitt stöd är vinnare tillsammans med drabbade mammor, som förhoppningsvis får ta del av pengarna när Röda korsets administrationskvarnar malt färdigt. Läs mer om Rädda Mammorna. Resultatet av kampanjen redovisas på mors dag.